Manisa’da yaklaşık 300 km2 alan kaplayan Kula Jeoparkı, Kula ve çevresine yayılmıştır. Türkiye’nin en genç volkanik sahalarından birisi olan Kula volkanlarının şöhreti antik Yunan Coğrafyacısı Strabon’un “Geographica” adlı eserinde Kula’yı “Katakekaumene” olarak tarif etmesinden beri iki bin yıldır artarak devam eder.
Kula ve çevresinde peri bacalarından karstik mağaralara, kanyonlardan volkan konilerine pek çok doğal miras bulunur. Üstün nitelikli jeolojik ve jeomorfolojik mirasın yanı sıra Kula, çok iyi korunmuş Osmanlı kent mimarisiyle zengin bir tarihi ve kültürel mirasa sahiptir.
Kültürel ve arkeolojik zenginliğinden ötürü antik dönemlerden günümüze dek pek çok seyyahın ve araştırmacının ilgisini çekmiş ve eserlerine konu olmuş olan Kula Jeoparkı halen Türkiye’nin tek UNESCO Jeoparkı niteliğini taşıyor.
Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hamiliği yapılan Kula Jeoparkı çalışmaları yine Büyükşehir Belediyesi tarafından önceliği yapılarak kurulan Jeopark Belediyeler Birliği ile kurumsal bir yapıya kavuşmuştur.
Kula Jeoparkı akademik çalışmalarına paralel olarak turizmin ayağa kaldırılması için yapılabilecekleri içeren Kivi çalışması Manisa Büyükşehir Belediyesi başkan danışmanları mimar Azmi Açıkdil ve Şehir Plancısı Ahmet Turgut ile Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Yalçınkaya’nın katıldığı toplantıda Kivi’den Ömer Yılmaz tarafından sunuldu.