Zonguldak Jeoparkı danışma kurulu; Zonguldak İl Özel İdaresi’nden Genel Sekreter Yardımcısı Rıza Cici, Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Ferhan Bostancı ve arkeolog Ümran Aydın ile Kivi’den Ömer Yılmaz’ın katılımıyla Zonguldak Maden Müzesi’nde ilk toplantısını yaptı. Yeşim Büyükmeriç, Kürşat Coşgun, Nizamettin Kazancı, Mustafa Sözen ve Gürsel Sunal’ın hazır bulunduğu toplantıya Ozan Mert Göktürk katılamadı. Danışma kurulu üyelerinin özgeçmişleri şöyle:
Yeşim Büyükmeriç
Doç. Dr., Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
Yeşim Büyükmeriç 1990 yılında Ankara Üniversitesi (AÜ), Mühendislik Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. AÜ Fen Bilimleri Enstitüsünden 1993 yılında Jeoloji Yüksek Mühendisi ve 2001 yılında Doktor ünvanlarını aldı. 1991 yılında AÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA)’ne geçti ve sırasıyla 1991-2001 ve 2006-2010 yılları arasında Jeoloji Etütleri Dairesi’nde ve 2001-2006 (Paleontoloji Birim Yöneticisi) ve 2010-2011 yılları arasında Tabiat Tarihi Müzesinde (Müze Müdürü olarak) ve 2011-2014 yılları arasında Deniz Araştırmaları Dairesinde görev yaptı. Doktora çalışmaları sırasında 1998 yılında Tübitak NATO-A2 bursuyla iki ay Macaristan Doğa Tarihi müzesinde çalıştı. Post doktora çalışmaları için 2005 ve 2009 yıllarında Paris Doğa Tarihi Müzesinde çalışmalarda bulundu. 2005 yılında, Avrupa Birliği Destekli “Synthesys” araştırmacı bursu ile 1 ay Viyana Doğa Tarihi Müzesinde çalıştı. 2010 yılında YÖK’ten doçent ünvanı alan Büyükmeriç, 2014 yılında Bülent Ecevit Üniversitesi, Jeoloji Mühendisliği bölümüne atandı. Halen Bölüm Başkanı ve Anabilim Dalı Başkanı olarak görevine devam eden Büyükmeriç’in 1 uluslararası ve 1 ulusal kitapta bölüm yazarlığı ile 27 uluslararası ve 14 ulusal makalesi, 42 uluslarararası ve 35 ulusal bildirisi, ayrıca çeşitli popüler bilim dergilerinde yazarlığı bulunmaktadır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası projede yer alan Büyükmeriç, halen 2 Tübitak ve 1 Antarktika TAE-2 seferi proje yürütücülüğü görevlerine devam etmektedir.
Kürşat Coşgun
Turizm Uzmanı
1964 yılında Bafra’da doğdu. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Kazam Karabekir Eğitim Fakültesi Almanca Bölümü’nden mezun oldu. 1987 yılında Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde Enformasyon Memuru olarak kamudaki görevine başladı. 1996 yılından 2017 yılına kadar bu kurumda Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bu süre zarfında uzun süreli olarak Zonguldak Güzel Sanatlar Galerisi Müdürü, Zonguldak Müze Müdürü, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı gibi görevleri vekaleten yürüttü. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Zonguldak teşkilatının kuruluşundan bu yana tüm etüt, proje, planlama çalışmalarının içinde bulundu. Mesleki alanıyla ilgili bildiriler sundu, birçok turizm içerikli projede proje hazırlayıcısı ve koordinatör olarak görev yaptı, mesleki eğitim çalışmalarına katıldı. BEÜ Zonguldak MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünde Turizm Mevzuatı ve Kongre-Fuar Turizmi Dersleri verdi. 21 Ağustos 2017 tarihinde emekli oldu. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında üye ve yönetici olarak görev yaptı.
Ozan Mert Göktürk
Yrd. Doç. Dr, Ondokuz Mayıs Üniversitesi
1979 yılında İzmit’te doğdu. ODTÜ Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü‘nde iklim ve deniz bilimleri dalında yüksek lisansını; İsviçre’de, Bern Üniversitesi Doğa Bilimleri Fakültesi Oeschger İklim Değişimi Araştırmaları Merkezi‘nde doktorasını tamamladı. ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü’nde ve İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü’nde doktora sonrası araştırmacı olarak bulundu. Halen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyesidir. Anadolu ve çevresindeki modern ve tarihsel iklim değişkenliği; Türkiye’yi etkileyen hava olaylarında Anadolu’nun coğrafi yapısının ve çevresindeki denizlerin rolü başlıca akademik ilgi alanlarıdır.
Nizamettin Kazancı
Prof. Dr., Ankara Üniversitesi
Prof. Dr. Nizamettin Kazancı (1950) Ankara Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mensubu olup, uzmanlık alanı Sedimantoloji, Kuvaterner Jeolojisi ve Kültürel Jeolojidir. Jeosit, jeopark ve jeolojik koruma kavramlarını Türkiye’ye tanıtan Jeolojik Mirası Koruma Derneği-JEMİRKO (2000) kurucusu ve başkanıdır. Türkiye Stratigrafi Komitesi Başkanı, Avrupa Jeolojik Mirası Koruma Kurumu- ProGEO Yönetim Kurulu üyesidir. 35 adet yüksek lisans ve doktora tezi yönetmiştir. Yerbilimlerinin değişik alanlarında sekiz adet kitabı, yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış dört yüze yakın makale ve bildirisi vardır. Son iki dönem UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu üyesi olan N.Kazancı, 1 Temmuz 2017 tarihinde yaş sınırlaması dolayısıyla resmen emekli olmakla birlikte üniversitede araştırmalarına devam etmektedir.
Mustafa Sözen
Prof. Dr., Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi
Prof. Dr. Mustafa Sözen, 1967 yılında Antalya ili Akseki ilçesinde doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Antalya ili Manavgat ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümünü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak Ankara ili Bala ilçesinde 2 yıl Fen Bilgisi Öğretmenliği yaptı. 1990 – 2000 yılları arasında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı ve Lisans Üstü Öğrenimini yaptı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (eski adıyla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi) 2000 yılında Yrd. Doç. Dr., 2002 Doç. Dr. ve 2007 yılında Prof. Dr. ünvanını aldı. 2012 yılında Üniversitenin adı Bülent Ecevit Üniversitesi olarak değişti. Halen Bülent Ecevit Üniversitesinde görev yapmaktadır. Uzmanlık alanı Türkiye memelileri olan Prof. Dr. Mustafa Sözen’in ulusal ve Uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 91 bilimsel makalesi (40’ı SCI), Ulusal ve Uluslararası kongrelerde sunulmuş 66 sözlü ve poster bildirisi bulunmaktadır. Makale ve sunumların yanı sıra çeviri kitapları ve kitap bölümleri de bulunmaktadır. Sözen aynı zamanda, “Rodens et Spatium: International Conference on Rodent Biology” Uluslararası Bilimsel Komite Üyesi, TÜBİTAK KBAG “Danışma Kurulu” Üyesi (2010-2014) ve Sağlık Bakanlığı “Rodent Kaynaklı Hastalıklar Bilimsel Danışma Komisyonu” üyesidir. SCOPUS verilerine göre yayınları 493 atıf almış olup h indeksi 12’dir. Evli ve iki çocuk babası olan Sözen İngilizce bilmektedir.
Gürsel Sunal
Doç. Dr., İstanbul Teknik Üniversitesi
Gürsel Sunal 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Maden Fakültesi, Jeoloji Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 1994-1995 yılları arasında İTÜ İngilizce hazırlık sınıfında okuduktan sonra 1998 yılında Yüksek jeoloji mühendisi ünvanı aldı. Bunun yanında 1997 yılında İTÜ Jeoloji Mühendisliği, Genel Jeoloji ABD’da araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladı. 1998-2002 yılları arasında doktora çalışmasının ardından yurt dışı doktorası için Almanya’nın Tübingen Üniversitesine (Eberhard Karls Universität Tübingen) gitti. 2008 yılında Dr. rer. Nat. (Doctor rerum naturalium) derecesini aldı. 2009 yılında İTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atanan Gürsel Sunal, 2015 yılından bu yana da aynı bölümde doçent olarak görev yapmaktadır. Gürsel Sunal 26 uluslararası makalede yazar olarak yer almıştır. Bunun yanında 3 kitap içerisinde bölüm yazarlığıyla 2 kitap içinde de bölüm tercümesi bulunmaktadır. Kendisi 34 uluslararası ve 33 ulusal bildiriye sahiptir. 21 ulusal araştırma projenin üçünde yürütücü 18 tanesinde ise araştırmacı olarak çalışmıştır. Araştırma alanları içerisinde yaşlı ve genç kayaçların deformasyonları, farklı türlerde kayaçların tarihlendirilmeleri ve bölgesel ölçekte kıta hareketleri yer almaktadır. Gürsel Sunal evli ve bir kız çocuğu sahibidir.