Türkiye Taşkömürü Kurumu organizasyon şemasında Amasra, Karadon, Üzülmez, Kozlu ve nihayet Armutçuk taşkömürü işletme müessesi yer alıyor. Armutçuk Taşkömürü İşletme Müessesi, Kandilli beldesinden 1km kadar güneydoğuda ve denizden içeride. Kandilli beldesinin hemen 1km kuzeyinde ise denizin hemen kıyısında bir dizi yarım terk edilmiş endüstri mirası göze çarpıyor bunlar doğudan başlayarak Kireçlik, Alacaağzı, Aşağı Kandilli, Çamlı ve Köseağzı olarak sıralanabilir.
Zonguldak turizmi açısından en değerli odaklardan birisi olan Aşağı Kandilli aynı zamanda çok önemli bir endüstri mirası. Odak, denizin hemen kıyısında bulunması, Fransızlardan kalma taş endüstri mirası tesisleri, Kandilli beldesinin modern Türkiye içindeki özgün durumu, Karadeniz’de çok fazla yerde bulunmayan Karadeniz Levreğinin zıpkınla avlanabiliyor olması, maden ocaklarının hala sağlam şekilde turizme kazandırılabilecek potansiyelleri de barındırarak ayakta bulunuyor olması gibi pek çok özgün özelliği barındırıyor.
İklim değişikliği nedeniyle zaten normalde zor bir deniz olan Karadeniz’de artık fırtınalar daha etkinli, dalgalar daha yıkıcı. Denizin hemen kıyısında bulunan Aşağı Kandilli her fırtına da biraz daha yıpranıyor. Bir an evvel bölgeyi koruma altına almak için bir yandan yatırımcı arayışı ve proje geliştirme çalışmaları devam ederken öte yandan da tescilli kültür varlığının rölöve ve restitüsyon projelerinin hazırlanması için çalışmalar yapılıyor. Bu bağlamda daha önce 3 ekip Aşağı Kandilli endüstri mirasını yerinde görmüş ve rölöve ve restitüsyon projelerinin hazırlanması için teklif hazırlamıştı. Yapılan bu çalışma ile rölöve ve restitüsyon hazırlanması için 4. ekip yerinde görmüş oldu.