Aşağı Kandilli Endüstri Mirası Turizm Odağı
Taş kömürü ocakları ve bu ocakların işletilmesi sırasında gerekli olan ancak artık kullanılmayan atıl durumdaki yapıların yeniden işlevlendirilmesi için geliştirilen öneriler oluşturulurken ve olmuş olan ile olacak olan arasındaki ilintiler kurulurken mevcut durumun ruhu korunmaya çalışılmıştır.
Kömür ocaklarının artık çalışmıyor olmasının fiziksel, sosyal ve ekonomik anlamda önemli sorunlara yol açtığı benzer birçok yerde olduğu gibi burada da apaçık görülebilmektedir; Kandilli’nin neredeyse tamamının bir çöküntü alanı halindedir. Bu nedenle sosyal ve fiziksel anlamda bir iyileştirme için yeniden işlevlendirmeyi birçok faktörü bir arada düşünerek bütüncül bir biçimde ele almak gerekmektedir.
Yapılacak çalışmaların yörenin kalkınmasını sağlayacak olmalarının sosyal bağlamda olumlu bir etkiye yol açması gerektiğini düşünerek yöre insanlarının iş olanaklarının geliştirilmesini önemli bulunmakta ve öneriler buna göre belirlenmiştir.
Proje Ofisi: Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri
Danışmanlar: Prof. Dr. Sedat Kabdaşlı İTÜ İnşaat Mühendiliği / Hidrolik Anabilim Dalı, Prof. Dr. Yalçın Yüksel YTÜ İnşaat Mühendiliği / Hidrolik ve Kıyı – Liman Mühendisliği, Yrd. Doç. Dr. Burcu Serdar Köknar Mimar, Permakültür Tasarımcısı, Doç. Dr. Meltem Erdem Kaya Peyzaj Mimarı, Dilek Yürük Peyzaj Mimarı, Permakültür Tasarımcısı, Selim İnsel (İTÜ) Yüksek Maden Mühendisi, Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya AÜ Ziraat Mühensdisliği